Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΝΕΡΑΙΔΕΣ


ΝΕΡΑΙΔΕΣ


!blstar4.gifΣτην τσιγγάνικη παράδοση είναι η βασίλισσα των Νεραϊδών. Πανέμορφη με καλή καρδιά. Ζούσε σε ένα μαγεμένο κάστρο σε ένα βουνό. Δυστηχώς όμως κάποια μέρα βρέθηκε με τον άρχοντα των δαιμόνων, και τα παιδιά της από τότε και στο εξείς γεννιόντουσαν δαίμονες και αυτά.
χωρίς τίτλο1.JPG


!blstar4.gifMAB
H Mab είναι Βασίλισσα των Νεραϊδών. Συχνά παρουσιάζεται σαν απατεώνισσα που ληστεύει γαλακτοκομεία και κλέβει μωρά. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλική λογοτεχνεία του 16ου αιώνα στην ποίηση του Ben Jonson. H προέλευσή της είναι μάλλον Κέλτικη. 

!blstar4.gifOLE LUK - OIE 
Tις νύχτες, ενώ τα παιδάκια κάθονται στις καρεκλίτσες τους ή στο τραπέζι, ανεβαίνει τις σκάλες πολύ σιγά, μιας και περπατάει με κάλτσες, ανοίγει τις πόρτες χωρίς να κάνει θόρυβο και πετάει στα μάτια των παιδιών μια μικρή ποσότητα νεραϊδόσκονης για να νυστάξουν και να κημηθούν. Μόλις τα πάρει ο ύπνος κάθεται πάνω απο τα κρεβατάκια τους. Είναι πολύ όμορφα ντυμένος με ένα μεταξένιο πανωφώρι το οποίο αλλάζει χρώματα απο πράσινο σε κόκκινο και από κόκκινο σε μπλε καθώς γυρίζει το σώμα του. Κάτω από την κάθε μασχάλη του βαστά από μια ομπρέλα. Η μια από την εσωτερική της μεριά, καθώς την ανοίγει έχει όμορφες εικόνες. Αυτή την ομπρέλα την ανοίγει πάνω από τα καλά παιδάκια, και τότε εκείνα ονειρεύονται όλο το βράδυ τις πιο όμορφες ιστορίες. Η άλλη ομπρέλα όμως δεν έχει καθόλου εικόνες και την ανοίγει πάνω από τα άτακτα και ανυπάκουα παιδάκια, ώστε αυτά να κάνουν έναν ανύσηχο ύπνο και μόλις ξυπνήσουν το πρωϊ δεν έχουν να θυμηθούν κανένα όνειρο.
ole_luk6.jpg










!blstar4.gifSYLFIDES 
Είναι πλάσματα του αέρα. Με την αέρινη μορφή τους απεικονίζονται σαν σύννεφα. Υπερασπίζουν τις ψιλές κορφές και τα άγρια βουνά όπου και διαμένουν. Είναι ψιλές ευκίνητες με ένα ζευγάρι φτερά στην πλάτη τους, τα οποία κλείνουν και μαζεύονται όταν πατούν στο έδαφος. Τα μάτια τους είναι μεγάλα και γερακίσια και τα πρόσωπά τους είναι με έντονο περίγραμμα και με γωνίες. Δεν νοιάζονται πολύ για τις ραδιουργείες των ανθρώπων και σπάνια ανακατεύονται με την κοινωνία τους. Κρατούν τον λόγο της τιμής τους και όταν ορκιστούν πως θα προστατέψουν κάτι , το κάνουν ακόμα και με τίμημα τον θανατό τους.
2476557730093612386PqTZxD_ph.jpg















!blstar4.gifLEANAN SIDHE 
Είναι Ιρλανδικής καταγωγής. Μια πανέμορφη νεράϊδα με μαγευτική φωνή, που δίνει την έμπνευση στους καλλιτέχνες με αντάλλαγμα την φήμη και την δόξα. Συχνά όμως το τίμημα της προσφοράς της είναι η τρέλλα ή και ο θάνατος των επίδοξων ποιητών. Πολλές φορές ερωτεύονται τους προστατευόμενούς τους και συνάπτουν ερωτικές σχέσεις μαζί τους. Συνήθως, όσοι ευνοούνται από αυτές ζούν μια ζωή γεμάτη δόξα αλλά πολύ σύντομη σε διάρκεια.
**The Song of the Leanan Sidhe**
I am a creature of the Fey
Prepare to give your soul away
My spell is passion and it is art
My song can bind a human heart
And if you chance to know my face
My hold shall be your last embrace.
I shall be thy lover...
I am unlike a mortal lass
From dreams of longing I have passed
I came upon your lonely cries
Revealed beauty to your eyes
So shun the world that you have known
And spend your nights within my own.
I shall be thy lover...
You shall be known by other men
For your great works of voice and pen
Yet inspiration has a cost
For with me know your soul is lost
I'll take your passion and your skill
I'll take your young life quicker still.
I shall be thy lover...
Through the kisses that I give
I draw from you that I will live
And though you think this weakness grand
leanan.jpg
The touch of death, your lover's hand
Your will to live has come too late
Come to my arms, and love this fate!
I shall be thy lover...
I am a creature of the Fey
Prepare to give your soul away
My spell is passion and it is art
My song can bind a human heart
And if you chance to know my face
My hold shall be your last embrace.
--Brenna Gwyn of the Children of Twilight,
Based on Heather Alexander's "Creature of the Wood"

!blstar4.gifMUMA RADURA
Πρόκειται για μια νεράϊδα της Ρουμάνικης και Σλαβικής παράδοσης, που διακρίνεται για την ευγένειά της προς τους ανθρώπους και για την προθυμία της να βοηθάει τα παιδιά που χάνονται στο δάσος, πηγαίνοντάς τα πίσω στους γονιούς τους.
jenna-faery-ring.jpg


!blstar4.gifALP-LUACHRA
Είναι κακόβουλες νεράϊδες της Ιρλανδικής μυθολογίας οι οποίες όταν κάποιος άνθρωπος αποκοιμηθεί κοντά σε ένα ποτάμι μπαίνουν μέσα στο στόμα του και μένουν εκεί καθώς τρέφονται με το μεγαλύτερο μέρος της τροφής που τρώει. Το θύμα για να απαλλαγεί από αυτές θα πρέπει να φάει μεγάλες ποσότητες από πολύ αλμυρά φαγητά και μετά να πάει πάλι δίπλα στο ποτάμι και να κοιμηθεί. Τότε αυτές διψασμένες καθώς είναι θα πηδήξουν έξω από το στόμα του και θα πάνε στο ποτάμι για να ξεδιψάσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου