Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ο Έρωτας του Φεγγαριού": συνεντεύξεις των Έντουαρντ Νόρτον & Ουές Άντερσον Δημοσίευση: 07 Ιουνίου


Ο Έρωτας του Φεγγαριού": συνεντεύξεις των Έντουαρντ Νόρτον & Ουές Άντερσον
Δημοσίευση: 07 Ιουνίου 2012
O «Έρωτας του Φεγγαριού» είναι η νέα ταινία του δύο φορές υποψήφιου για Όσκαρ Ουές Άντερσον. Δείτε σε βίντεο τις συνεντεύξεις του σκηνοθέτη και ενός εκ των πρωταγωνιστών, Έντουαρντ Νόρτον.


O Ουές Άντερσον έχει βρεθεί στην απονομή των βραβείων της Ακαδημίας κινηματογράφου τουλάχιστον δύο φορές, ως υποψήφιος: για Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου για το «Οικογένεια Τένενμπαουμ» και Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων για το «Fantastic Mr. Fox».

Η κλήρωση για το soundtrack έγινε.

Τυχεροί οι Ριζάκος Παναγιώτης και Μαρία Κατουφά, οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί με e-mail και μπορούν να παραλάβουν τα δώρα τους από την Τρίτη 26/6 έως και την Τρίτη 3/7, από τα γραφεία μας, Μιχαλακοπούλου 80, με την επίδειξη της ταυτότητάς τους.

"Ο Έρωτας του Φεγγαριού", το νέο του "παιδί", άνοιξε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2012 και υπήρξε από τις ταινίες που άφησαν τις πιο γλυκές εντυπώσεις.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα νησί κοντά στις ακτές της Νέας Αγγλίας το καλοκαίρι του 1965, με πρωταγωνιστές δύο 12χρονα που ερωτεύονται, κάνουν μια μυστική συμφωνία, και το σκάνε μαζί μέσα στην άγρια φύση.

Ενώ οι αρχές του νησιού προσπαθούν να τους πιάσουν, μια βίαιη καταιγίδα πλησιάζει την περιοχή, και στη φιλήσυχη κοινότητα έρχονται τα πάνω κάτω.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας την Τετάρτη 13/6, στις 23.00, στο Σινέ Παράδεισος.

Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Δείτε σε βίντεο τον σκηνοθέτη Ουές Άντερσον να περιγράφει πώς έφθασε στην επιλογή των παιδιών-πρωταγωνιστών της ταινίας, που αποτέλεσε και τη βάση για το επιτυχημένο του εγχείρημα, παρά το γεγονός ότι περιελάμβανε το ρίσκο να χρησιμοποιήσει παιδιά χωρίς επαρκή κινηματογραφική εμπειρία ως βασικούς ήρωες!


Οι νεαροί πρωταγωνιστές - η προετομασία - τα συναισθήματα - τα γυρίσματα!

Οι νεαροί Τζάρεντ Γκίλμαν ως το αγόρι και Κάρα Χέιγουορντ στο ρόλο του κοριτσιού κέρδισαν τον Άντερσον την κατάλληλη στιγμή, μετά από ένα εκτεταμένο κάστινγκ. Μετά την αρχική ακρόαση, και τρία ακόμη δοκιμαστικά σε μία περίοδο έξι μηνών, ο Γκίλμαν θυμάται: (διαβάστε τη συνέχεια εδώ).

Αυτό που κάνει την ταινία να αγγίζει ανθρώπους από οποιοδήποτε μέρος της γης είναι το ότι μιλά για τον πρώτο έρωτα και ένα μαγικό καλοκαίρι. Μιλά για ένα αγόρι και ένα κορίτσι που κλέβονται για να είναι μαζί, κι αυτό είναι γλυκό, γοητευτικό και αστείο.

Ο τίτλος “Moonrise Kingdom” αναφέρεται στον ορμίσκο όπου βρίσκει καταφύγιο το ζευγαράκι. Το τεχνικό του όνομα πάνω στο χάρτη είναι Παλιρροϊκός Όρμος, Μίλι 3.25, μα γι’ αυτούς είναι ένα μαγικό μέρος και το ξαναβαφτίζουν με το όνομα Το Βασίλειο του Φεγγαριού.

Ο Ουές Άντερσον συνεργάστηκε με τον Ρόμαν Κόπολα, δημιουργώντας μια πλούσια τοιχογραφία πολύχρωμων χαρακτήρων. Οι σεναριογράφοι επικεντρώθηκαν στον Rhode Island.

«Ήταν ένα ανορθόδοξο location-scouting. Όλοι μας από την παραγωγή, ήμασταν στη Νέα Υόρκη και ψάχναμε τοποθεσίες από τον υπολογιστή. Η ιστορία ήταν γραμμένη έτσι ώστε να εκτυλίσσεται σ’ ένα νησί, στις ακτές της Νέας Αγγλίας. Εμείς όμως ψάχναμε νησιά σε όλο τον κόσμο: τις ανατολικές ακτές, τις δυτικές, μέχρι και την Κορνουάλη».

Τελικά ήταν το New Penzance, με τον μικρό πληθυσμό του και την περιορισμένη κυκλοφορία οχημάτων, που θ’ αποτελούσε το ιδανικό μέρος για να ξεσηκώσει τη φαντασία των παιδιών και την όρεξη για περιπέτεια. Στα γυρίσματα όμως υπήρχαν περιορισμοί: δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μεγάλα φορτηγά, ούτε καμαρίνια για τους ηθοποιούς. Υπήρχε μόνο ένα μικρό κατάστημα απ’ όπου μπορούσαν ν’ αγοράσουν τα απαραίτητα, κι έπρεπε να ζητούν περιβαλλοντική άδεια για να προσεγγίσουν τις παραλίες. Για το λόγο αυτό, το νησί Prudence δείχνει τόσο ανέπαφο και αγνό.

Έναν από τους βασικούς ρόλους ενηλίκων στην ταινία, κρατά ο Έντουαρντ Νόρτον, ως αρχηγός της ομάδας των Χακί Προσκόπων, Αρχιπρόσκοπο Ουόρντ. Παρακολουθήστε δηλώσεις του για τη συμμετοχή του στην ταινία, στο βίντεο που ακολουθεί.



Οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές

Ο Μπρους Ουίλις είναι ο τοπικός σερίφης Σαρπ, ενώ η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, είναι η κυρία Μπίσοπ, μητέρα της μικρής φυγάδος!
Ο Μπιλ Μάρει είναι ο σύζυγος της κυρίας Μπίσοπ.
Τίλντα Σουίντον στο ρόλο της κυρίας Κοινωνικές Υπηρεσίες
Ο Μπομπ Μπάλαμπαν είναι ο αφηγητής
Ο Τζέισον Σβάρτσμαν ως Ξάδελφος Μπεν

Η ταινία προβάλλεται στις αίθουσες από τις 14/6 σε διανομή Odeon

Ο Έρωτας του Φεγγαριού: στοιχεία για την ταινία και προσεχώς αίθουσες προβολής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου