Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Παίζοντας τους Μολδαβούς στο Τένις


Παίζοντας τους Μολδαβούς στο Τένις

moldΝέα Πρωία 5/1/2013
Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία με τον παράξενο τίτλο “Παίζοντας τους Μολδαβούς στο Τένις”, εξιστορεί τις περιπέτειες του συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου μπεστ-σέλερ Τόνυ Χοκς, όταν επιχείρησε να κερδίσει το πιο “τρέλο” στοίχημα.
Ενώ παρακολουθεί σε παμπ με κάποιον φίλο την Εθνική Μολδαβίας ποδοσφαίρου να χάνει 4-0 από την Εθνική Αγγλίας (και ενδεχομένως ελαφρώς επηρεασμένος από το ποτό) βάζει στοίχημα πως θα μπορούσε ο ίδιος – ένας ερασιτέχνης τενίστας – να κερδίσει όλους τους παίκτες της Μολδαβίας, τον έναν μετά τον άλλον.
Στην προσπάθεια του να πετύχει το αδιανόητο, παρακολουθούμε τον Τόνυ να αναζητεί τους Μολδαβούς παράγοντες και ποδοσφαιριστές για να τους πείσει για τα έντεκα ματς στο τένις, περιδιαβαίνοντας μια επικίνδυνη χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ, με διακοπές ρεύματος, γεμάτη διαφθορά και γκάγκστερς, φθάνοντας μέχρι και σε μια επαρχία-κράτος με δικούς της νόμους…
Εκείνο όμως που κερδίζει την καρδιά του θεατή αυτής της εντελώς σουρεαλιστικής ταινίας, η οποία χαρακτηρίζεται από εμφανώς “κακό” παίξιμο των ηθοποιών, για τα σημερινά μέτρα, και εξίσου ερασιτεχνική σκηνοθεσία, είναι η συνειδητοποίηση (αν έχει διαβάσει τα κείμενα της ιστοσελίδας ή έχει την υπομονή να δει την ταινία ολόκληρη) πως το σύνολο των εσόδων της ταινίας πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό στην Μολδαβία, για την στήριξη ενός πρότυπου κέντρου για παιδιά με χρόνιες νευρομυϊκές, καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις το οποίο ίδρυσε ο ίδιος ο Τόνυ Χοκς.
tony
Μια προσπάθεια που συγκινεί και αξίζει πραγματικά. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ταινίας, διαβάστε τα κείμενα, δείτε το έργο, συνεισφέρετε ό,τι μπορείτε. Μόνο στην αγγλική γλώσσα.
Posted in Εκφορές | Tagged  | Γράψτε ένα σχόλιο

Δέκα απίστευτα απλά πράγματα για να προστατεύσεις την ιδιωτικότητά σου

Magnify Image
1. Να βάζεις πάντα κωδικό στις συσκευές σου Ακόμα κι αν ακούγεται εκνευριστικό, είναι άκρως απαραίτητο να προστατεύεις με έναν κωδικό που θα γνωρίζεις μόνο εσύ τη συσκευή, όπου υπάρχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, καθώς σε περίπτωση που τη χάσεις ή στην κλέψουν θα είναι εκτεθειμένη και τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα.
2.Να ενεργοποιήσεις την ειδοποίηση Google για το όνομά σου Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πληκτρολογήσεις εδώ το όνομά σου. Στη συνέχεια θα μπορείς να λαμβάνεις μέσω e-mail ειδοποιήσεις, όπου θα ενημερώνεσαι για τις καταχωρίσεις του ονόματός σου στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google Search.
3.Να αποσυνδέεσαι από τους λογαριασμούς σου όταν τελειώνεις Είναι επιτακτική ανάγκη να μην ξεχνάς την αποσύνδεση από το e-mail ή τα κοινωνικά δίκτυα. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ο λογαριασμός σου δεν θα πέσει σε αδιάκριτα χέρια και μάτια, ειδικά αν χρησιμοποιείς κοινόχρηστο υπολογιστή. Continue reading 
Posted in Ενδιαφέροντα | Tagged  | 2 σχόλια

Ένα όνειρο

broom-bw
Του Τάσου Θεοφιλογιαννάκου
Αλεξάνδρεια 28 Δεκεμβρίου 2012
Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς. Παράφωνα αντηχούν ακόμα στα αυτιά μου τα κάλαντα των παιδιών. Κείτομαι σ’ένα παλιοκρέβατο, σ’ ένα στρατιωτικό ράντζο που τρίζει, σε υπόγειο ευρύχωρο δώμα, ανήμπορος, άρρωστος. Λιμνάζει μέσα μου βουβός πόνος και απλώνεται στο σαν από μολύβι μουδιασμένο κορμί μου. Αντιλαμβάνομαι – με καθυστέρηση σίγουρα –  ότι από το ανατολικό μεσημβρινό παράθυρο – ολίγον τι ύπερθεν του εδάφους – το φως της αυγής εφορμά ακάθεκτα, περιλούζει το μισό δώμα – αφήνοντας το άλλο μισό στην παγερή του υγρή σκιά – και φτάνει ως εμένα, χλωμό, θαμπωμένο, περεχεί το πρόσωπό μου, θολώνει βουρκώνει τα μάτια μου.
«Χρόνια πολλά!» από το πλάϊ μου, καθισμένος σε χαμηλό ξύλινο σκαμνάκι, ένας άγνωστός μου, ως συγγενής μου συστήνεται.
«Πως είσαι;» με ρωτά.
«Βρώμικο αργοκυλάει το αίμα μου, χωρίς ελπίδα, όπως όλα τα πράγματα του βίου απεχθώς και ανηλεώς, όπως ο μεγάλος ποταμός, ο Νείλος, μέσα μου καταλύεται η ζωή» αποκρίνομαι.
«Πάψε μη μιλάς καθόλου, μην παραπονιέσαι άλλο, μύριες αιτίες έβρισκες πάντοτε, μύριες δικαιολογίες για να διαμαρτύρεσαι…μέσα στην κακία και το ψεύδος έχασες το χρόνο σου…Πότε επιτέλους θα αφουγκραστείς τη Ζωή;»  Continue reading 
Posted in Εκφορές | Tagged  |Γράψτε ένα σχόλιο

Αισθητική και Θεολογική ανάλυση της εικόνας της Γέννησης του Χριστού

Γράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Σκιαδαρέσης
Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ
Εισαγωγικά Σχόλια
Τη σοβαρότητα και το βάθος που χαρακτηρίζουν το σωτήριο γεγονός της Γέννησης του Κυρίου, που θα γιορτάσουμε σε λίγες μέρες, απειλεί να παρα­μορφώσει μια συνήθη τάση ειδυλλιακής και ρομαντικής προσέγγισής του. Η ειδυλλιακή και ρομαντική αυτή προσέγγιση δεν είναι μια αθώα τάση, συμβατή προς ανθρώπινες ροπές, αλλά συνιστά παρέκκλιση από τα ορθόδοξα παραδεδομένα μας, παρέκκλιση προς την οποία γλιστράει πολλές φορές θεληματικά ο άνθρωπος του καιρού μας, ο οποίος συχνά αντί για χρήση γνήσιων αναγεννητικών φαρμάκων, με στόχο την υπέρβαση της τυραννίας του θανάτου, προτιμάει απλά παυσίπονα ή και ναρκωτικά για μια πρόσκαιρη φυγή από την πεζή και ένοχη καθημερινότητα. ΓιΆ αυτό στο τέλος κι ο πλούσιος διάκοσμος των ημερών αυτών και η ευσεβιστική φιλολογία και στάση μας δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα καλοστημένο και γενικευμένο καμουφλάζ. Κάτω κι απΆ τα πιο ψηλά χριστουγεννιάτικα δένδρα και τις πιο φαντασμαγορικά στολισμένες πλατείες με τα πολλά φώτα, χάσκει η ανατριχιαστική παγωνιά του θανάτου και η απουσία μιας αυθεντικής ζωής. Βασιλεύει ουσιαστικά το πυκνό σκοτάδι.
Η εκκλησία μας όμως, δεν παύει να καλεί τα μέλη της σε μια δυναμική πάλη κατά της εκτροπής που πιο πάνω ανέφερα ή, για να εκφρασθώ ορθότερα, δεν παύει από το να μας προφυλάσσει από παντός είδους μονομέρειες και μονοφυσιτισμούς, που γεννούν εκτροπές. Continue reading 
Posted in Επιλογές | Tagged  | 1 σχόλιο

Χριστούγεννα: Από την Κρίση στην Ελπίδα

Τα Χριστούγεννα είναι πάντοτε η γιορτή της ελπίδας. Δύση και Ανατολή βλέπουν στο σπήλαιο της Βηθλεέμ την ευκαιρία για όλο τον κόσμο να ξαναγυρίσει στα χρόνια της παιδικότητας, να αφήσει κατά μέρος το άγχος, τις έγνοιες της ζωής και να μοιραστεί καλοσύνη, χαρά, δώρα, να θυμηθεί τα έθιμα και τις παραδόσεις, να νιώσει ότι η γιορτή είναι στάση στο ταξίδι της ζωής.
Όσο όμως κι αν θέλει ο άνθρωπος να ξεχάσει τον αληθινό του χρόνο και να γυρίσει στο παρελθόν του, να κάνει την ανάμνηση ζωή του, δεν μπορεί. Είναι η κρίση της εποχής και του κόσμου, που τον αναγκάζει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την αγωνία: ο χρόνος του μέλλοντός μου πώς θα είναι; Μπορεί να ανταλλάξει δώρα, να τραγουδήσει κάλαντα, να βγει βόλτα, να μοιραστεί στιγμές με πρόσωπα που αγαπά, αλλά στην καρδιά και στο νου του θα θριαμβεύει ο λογισμός: «τι μέλλει γενέσθαι;». Πώς θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τις δαγκάνες ενός συστήματος το οποίο μας έμαθε ότι ζωή είναι η κατανάλωση, ζωή είναι να μπορείς να αλλάξεις αυτό που χάλασε ή είναι περιττό, ζωή είναι να ταξιδέψεις με εορτοδάνειο, ζωή είναι να κάνεις και καμιά φιλανθρωπία, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, ζωή είναι να κάνεις καινούριες γνωριμίες για να περάσεις καλά. Και τώρα, που αυτά δεν υποστηρίζονται από το σύστημα, αλλά θα πρέπει να συμβιβαστούμε με λιγότερα υλικά αγαθά, με ανεργία, με κατάθλιψη, με κλείσιμο στον εαυτό μας, πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα; Continue reading 
Posted in Ανιχνεύσεις | Tagged  | Γράψτε ένα σχόλιο

Η Επέλαση του Ισλάμ στην Ευρώπη

Το βίντεο σοκ της γαλλικής τηλεόρασης για το Ισλάμ, για όσους δεν το είδατε
Posted in Ανιχνεύσεις | 1 σχόλιο

Πρόσκληση Παζάρι 21-22 Δεκεμβρίου

BazzarDec12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου